Monday, July 30, 2007

Ágyas


A villányi vörösek okozta sokkot próbáltam meg egy Németh Attila Concubina vörössel (cabernet sauvignon + kékfrankos) enyhíteni, nevezetesen még mindig szeretnék bízni benne hogy van 1500ért is jó vörösbor.
Megijedtem.
Bontás után lustán és kicsit fülledten illatozott (kókadozott) a bor a poharamban. Illatban kissé fás volt, mögötte cseresznye, de már kicsit lekvárosan. Ízben volt valami zavaró füstösség. Legalább fél óra kellett neki hogy virgoncabbá váljon, nem ez volt az eredeti elképzelés a fejemben egy ágyasról, de utána már hengerlőbb volt. No, ő a lassú előjátékot szereti. De hűséges fajta, két nap múlva is kész volt egy megismételt partyra. Ekkor már határozottan gyümölcsös jegyeket mutatva kúszott fel a skálámon 4 pontig, erős négy pontig.

No comments: